Бечка полиција пред банкротом

Танјуг
Бечка полиција пред банкротом

Беч - Бечка полиција суочена је са проблемом недостатка финансијских средстава, јер је буџет већ истрошен и налазе се пред банкротом.

Недостатак опреме, оронуле полицијске станице, проблеми су који тиште чуваре реда, а због "скупог" септембра полиција је морала да потроши више од планираних средстава.

Узроци за рупу у буџету су бројне демонстрације, велике акције, посјете државника и слично.

Без помоћи градоначелника Беча Михаела Хојпла чувари реда не би добили заштитну опрему чија је вриједност 110.000 евра, која треба да повећа њихову безбједност.

Што се узрока тиче полиција је на огроман број прековремених сати морала да потроши велика средства јер се у Бечу годишње одржи око 10.000 протеста, а многи од њих, као што је било ове године, имају чудан повод.

Тако је у Бечу, прије више недјеља одржана "парада бадемантила" поводом 80. рођендана првог побједника Аустрије на Евровизији Уда Јиргенса.

Велика ставка у издацима је и обезбјеђивање бала десничара, бројне фудбалске утакмице, а са 870.000 евра највеће трошкове изазвало је насилно исељавање станара - анархиста из једне бечке зграде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана