Авион слетио у погрешан град

Агенције
Авион слетио у погрешан град

Путници у авиону British Airwaysа који је полетио из Лондона, изненадили су се јутрос када су, умјесто у њемачки град Дизелдорф, слетјели у шкотску престоницу Единбург.

Како објашњава ЦНН, до грешке је дошло због нетачно поднијетог плана лета, који је навео пилота и чланове посаде да помисле да треба да полете за Единбург.

Путници су примјетили да је дошло до грешке тек када је авион слетио и када су добили поруку “добродошли у Единбург”, додаје ББЦ.

Авион је касније одлетио за Дизелдорф, а из Бритисх Аињаџса наводе да сарађују са компанијом WDL Aviation како би открили зашто је поднијет погрешан план летења.

WDL Aviation је управљала тим летом преко споразума о лизингу.

WDL Aviation претпоставља да је до грешке дошло због авиона који је дан раније летио од Лондона до Единбурга и назад, односно да је неко у

WDL Aviation поновио исти план летења за наредни дан.

У саопштењу WDL Aviation наводи се да се компанија извинила путницима због инцидента и истиче да безбједност путника ни у једном тренутку није била угрожена.

Софи Кук (24), која сваке недјеље путује од Лондона до Дизелдорфа због посла, рекла је да су сви помислили да се пилот шали, када је рекао да авион слијеће у Единбург.

Она је додала да је пилот касније питао путнике да подигну руке ако желе да иду за Дизелдорф.

Сви су подигли руке, додала је Кук.

“Пилот је рекао да не зна како се то догодило. Он је рекао да се то никада раније није десило и да посада покушава да уради шта може”, додала је Кук.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана