Авион се срушио на аеродорму, 50 мртвих

Танјуг
Авион се срушио на аеродорму, 50 мртвих

Најмање 40 људи је погинуло, а 23 је повређено када се срушио авион при слетању на аеродром у близини главног града Непала, Катмандуа.

У авиону који је полетио из Даке била је 71 особа, а спасиоци су морали да раставе летјелицу која је изгорјела након пада како би извукли људе, пренијела је агенција Франс прес.

Портпарол полиције рекао је за АФП да је 31 особа погинула на мјесту несреће, да је деветоро подлегло повредама у болници у Катмандуу, а да су још 23 особе повријеђене.

Узрок авионске несреће још није познат, а званичници аеродрома су навели да је авион био "ван контроле" при слетању, наводи Франс прес.

Претходно је агенција АП пренијела да је тај двомоторни авион "Бомбардир Деш 8" који је полетио из Бангладеша у више наврата изненада мијењао правац летења прије него што се срушио у близини аеродромске писте.

Агенције АП и АФП јављају да је у авиону било 33 путника поријеклом уз из Непала, 32 држављана Бангладеша, један Кинез и један држављанин Малдива.

Додаје се да је летјелица имала четири члана посаде, али није наведено њихово пориекло.

Непал се посљедњих неколико година суочио са бројним инцидентима у авиосаобраћају, што је лоше утицало на туризам у тој земљи, пише Франс прес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана