Automobilom uletio među demonstrante

Agencije
Automobilom uletio među demonstrante

Fotoreporteri su zabilježili dramatičan trenutak u kom je vozač uletio u grupu demonstranata u Mineapolisu u SAD, koji su protestovali zbog oslobađajuće presude u slučaju ubistva crnog tinejdžera u Fergusonu.

Nakon što je udario ženu, automobil je vukao ženu desetak metara, pred užasnutim demonstrantima. Još jedan čovjek je pao preko automobila i neko vrijeme se vozio na haubi, prenosi Blic.

Vozač ovog automobila još uvijek nije identifikovan.

Incident se desio tokom demonstracija koje su izbile širom SAD zbog odluke porote da ne podnese optužnicu protiv policajca Darena Vilsona u slučaju smrti Majkla Brauna.

Guverner savezne američke države Misuri Džej Nikson saopštio je da će na ulice grada Fergusona biti razmješteno 2.200 pripadnika nacionalne garde.

- Životi i imovina moraju biti zaštićeni. Ova zajednica zaslužuje da bude u miru - rekao je Nikson.

- Nacionalna garda biće pozicionirana i spremna da djeluje momentalno ukoliko primjeti da je oblast ugrožena - rekao je on.

Konferenciju za novinare danas je održao i gradonačelnik Fergusona Džejms Noulz koji je rekao da nacionalna garda juče nije bila brzo angažovana u Fergusonu.

- Odluka da se odloži njihov dolazak je krajnje zabrinjavajuća. Mi smo tražili da vlada angažuje i razmjesti sve potrebne resurse da bi bilo sprečeno dalje uništavanje imovine i očuvanje života grada - rekao je on a prenio Rojters.

Noulz je rekao i da još nije donijeta nikakva odluka o budućnosti policajca Darena Vilsona u policiji Fergusona.

Vilson se od 9. avgusta nalazi na plaćenom odsustvu i ostaće u tom statusu dok se ne završi interna policijska istraga, rekao je gradonačelnik.

Protestujući zbog odluke porote u gradu Fergusonu, država Misuri, da se ne podigne optužnica protiv policajca Darena Vilsona, koji je u avgustu ubio nenaoružanog Afroamerikanca Majkla Brauna, oko 300 demonstranata su juče uklonili barikade i došli ispred zgrade federalnog suda u centru grada Sent Luisa.

Demonstranti su u vrijeme pauze za ručak odšetali od parka do zgrade suda uzvikujući: "Niste optužili, mi ćemo se boriti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana