Асад: За обнову сиријске економије требаће 400 млрд долара

Танјуг
Асад: За обнову сиријске економије требаће 400 млрд долара

Дамаск - Сиријски предсjедник Башар ал Асад изјавио је данас да ће за обнову економије те државе, у којој се ратује већ седам година, бити неопходно 400 милијарди долара, јавља Тас с позивајући се на званичника руске Думе, Дмитрија Сабљина.

Важно питање је опоравак инфраструктуре. То неће коштати мање од 400 милијарди долара и за то ће бити потребно од 10 до 15 година", цитирао је Сабљин Асада.


Сабљин је шеф руске делегације која се данас састала са Асадом у Дамаску и координатор групе руске Думе која се бави односима са сиријским парламентом, наводи агенција.

Асад је, према његовим ријечима, нагласио да не очекује да западне компаније нафте и гаса раде у његовој држави.

"Ми не очекујемо западне компаније овдје, посебно у сфери нафте и гаса. О томе сам причао са (руским) предсједником (Владимиром) Путином у Сочију. Ми желимо да овде раде руске компаније и очекујемо брз напредак", цитирао га је Сабљин.

Агенција је пренијела да је сиријски предсједник поновио да су ракетни напади Запада на Сирију били акт агресије.

Руски посланици састали су се са Асадом дан након што су у ноћи између петка и суботе САД, Британија и Француска извршиле заједничке ваздушне ударе на Сирију због наводног хемијског напада на цивиле у Думи 7. априла у којем је најмање 40 људи погинуло.

Тас с је пренио да су руске дипломате навеле да је Асад био "добро расположен" и да је похвалио против ваздушне системе из ШСР-а које је Сирија користила како би се одбранила од напада Запада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана