Anonimusi: Policija i KKK sarađuju

B92
Anonimusi: Policija i KKK sarađuju

Sukob Kju Kluks Klana i “Anonimusa“ preti da eskalira, poslije najava rasističke organizacije da će ubiti svakoga ko nosi masku “Anonimusa“ u južnom Misuriju.

“U južnom Misuriju je sezona lova na jelene. Veoma je moguće da lovac pogodi onoga ko nosi jednu od onih gej maski umjesto jelena. Bum! Izvinite, to je nesrećni slučaj“, navodi se u poruci koju su “Anonimusi dobili od članova Kju Kluks Klana“.

Ranije ove nedjelje “Anonimusi“ su hakovali veliki broj KKK sajtova, te Fejsbuk i Tviter stranice. Naročito je na udaru bila frakcija KKK pod nazivom Frenk Ankona, koja je prethodno slala poruke podrške policajcu koji je ubio tamnoputog tinejdžera u Fergusonu.

“Anonimusi“ su potom uputili poruke policiji u Fergusonu, koju su optužili da je na strani KKK i da ih zbog toga potomci neće gledati blagonaklono.

Takođe, naveli su da će pomno pratiti akcije policije, ta objavili fotografiju trojice pripadnika KKK koji su prisustvovali prvom saslušanju policajca Darena Vilsona, koji je osumnjičen za smrt 18-godišnjeg Majkla Brauna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana