Анонимуси: Полиција и ККК сарађују

Б92
Анонимуси: Полиција и ККК сарађују

Сукоб Кју Клукс Клана и “Анонимуса“ прети да ескалира, послије најава расистичке организације да ће убити свакога ко носи маску “Анонимуса“ у јужном Мисурију.

“У јужном Мисурију је сезона лова на јелене. Веома је могуће да ловац погоди онога ко носи једну од оних геј маски умјесто јелена. Бум! Извините, то је несрећни случај“, наводи се у поруци коју су “Анонимуси добили од чланова Кју Клукс Клана“.

Раније ове недјеље “Анонимуси“ су хаковали велики број ККК сајтова, те Фејсбук и Твитер странице. Нарочито је на удару била фракција ККК под називом Френк Анкона, која је претходно слала поруке подршке полицајцу који је убио тамнопутог тинејџера у Фергусону.

“Анонимуси“ су потом упутили поруке полицији у Фергусону, коју су оптужили да је на страни ККК и да их због тога потомци неће гледати благонаклоно.

Такође, навели су да ће помно пратити акције полиције, та објавили фотографију тројице припадника ККК који су присуствовали првом саслушању полицајца Дарена Вилсона, који је осумњичен за смрт 18-годишњег Мајкла Брауна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана