Amerikanci inicirali napad u Idlibu

Srna
Amerikanci inicirali napad u Idlibu

Moskva- Kremlj dijeli stav ruskog Ministarstva odbrane da su SAD imale ulogu u napadu militanata u zoni deeskalacije u Idlibu u Siriji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da je Kremlj saglasan sa ocjenom vojnog vrha i da tu nema šta da se doda.


Šef odjeljenja za glavne operacije ruskog Generalštaba Sergej Rudskoj rekao je da su pripadnici grupe "Džabhat al-Nusra" pokrenuli 19. septembra veliku ofanzivu protiv sirijskih vojnika u zoni deeskalacije u Idlibu.

Ofanzivu su inicirale američke obavještajne službe kako bi zaustavile uspješno napredovanje vladinih snaga istočno od Deir ez-Zora, javlja TASS.

Rudskoj je rekao da je jedan od glavnih ciljeva militanata bio da zarobe jedinicu ruske vojne policije, koja je raspoređena ne osmatračkom punktu, kako bi kontrolisali situaciju u zoni deeskalacije.

Kao rezultat napada militanata, ruski vod vojne policije našao se u okruženju brojčano nadmoćnijeg neprijatelja. Komandant ruskih snaga u Siriji formirao je specijalnu grupu sačinjenu od pripadnika jedinica za specijalne operacije, vojne policije i sirijskih komandosa kako bi se odred vojne policije probio iz okruženja.

Tri pripadnika ruskih snaga za specijalne operacije su ranjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana