Американци иницирали напад у Идлибу

Срна
Американци иницирали напад у Идлибу

Москва- Кремљ дијели став руског Министарства одбране да су САД имале улогу у нападу милитаната у зони деескалације у Идлибу у Сирији, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је додао да је Кремљ сагласан са оцјеном војног врха и да ту нема шта да се дода.


Шеф одјељења за главне операције руског Генералштаба Сергеј Рудској рекао је да су припадници групе "Џабхат ал-Нусра" покренули 19. септембра велику офанзиву против сиријских војника у зони деескалације у Идлибу.

Офанзиву су иницирале америчке обавјештајне службе како би зауставиле успјешно напредовање владиних снага источно од Деир ез-Зора, јавља ТАСС.

Рудској је рекао да је један од главних циљева милитаната био да заробе јединицу руске војне полиције, која је распоређена не осматрачком пункту, како би контролисали ситуацију у зони деескалације.

Као резултат напада милитаната, руски вод војне полиције нашао се у окружењу бројчано надмоћнијег непријатеља. Командант руских снага у Сирији формирао је специјалну групу сачињену од припадника јединица за специјалне операције, војне полиције и сиријских командоса како би се одред војне полиције пробио из окружења.

Три припадника руских снага за специјалне операције су рањена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана