Америчка јавност захвална возачу аутобуса у Милвокију Ирени Ивић

Агенције
Америчка јавност захвална возачу аутобуса у Милвокију Ирени Ивић

Милвоки - Возач аутобуса у Милвокију, Српкиња Ирена Ивић, спасила је дијете старо 19 мјесеци, које је босоного, само са бодијем и пеленом на себи, по хладном времену лутало улицама града.

Ивићева, која је родом из Прокупља, возила је аутопутем преко надвожњака када је видјела слабо обучену дјевојчицу како се креће ка раскрсници. Зауставила је аутобус, истрчала из њега и ухватила дијете. Онда га је унијела у аутобус.

- О мој Боже. О мој Боже. Тресем се - чује се на снимку како говори Ивићева, након што је сјела на мјесто возача заједно са бебом.

Једна путница у аутобусу скинула је зимску јакну и огрнула дијете, које је било хладно на додир. Наиме, температуре су биле испод нуле - наводи Систем за транзит у Милвокију.

На објављеном видео-снимку види се и да је дјевојчица убрзо заспала у наручју Ивићеве.

- Захвална сам што сам се нашла на правом месту у право време - рекла је Ивићева на похвалној церемонији у њену част.

Полиција је саопштила да је 19-мјесечној беби било хладно и да је била уплашена, али да није повријеђена. Према наводима полиције, које је пренио Систем за транзит, дјевојчица је нестала након што је мајка, како се вјерује, имала кризу менталног здравља.

Портпарол Система за транзит у Милвокију рекао је да је дијете на крају враћено оцу Хасану Али Абдулу Касиму. Он вјерује да је његова супруга, за коју је рекао да има менталну болест, одвела бебу у цркву преко пута и заборавила на њу.

Како се наводи, ово је девети пут у протеклих неколико година да је један возач транзитног система у округу Милвоки пронашао дијете које се изгубило или се води као нестало.

Захвалност власти

Власти округа Милвоки одржале су конференцију за новинаре поводом подвига и захвалности Ирени Ивић.

- Не прихватам такву врсту доброте само здраво за готово. Ирена је учинила много више од свог посла. Урадила је праву ствар и зато смо јој веома захвални - рекао је начелник округа Крис Абел.

На питање о томе шта се догодило, Ивићева је рекла:

- Ако се нађем у истој ситуацији, ја ћу, наравно, увек помоћи. Обожавам децу, некада сам била учитељица и сама имам децу, тако да сам срећна што сам успела да помогнем овом слатком недужном детету - казала је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана