Albanski islamista planirao teroristički napad u Beču

Srna
Albanski islamista planirao teroristički napad u Beču

Beč - Austrijska policija uhapsila je danas radikalnog islamistu Albanca koji je planirao da tokom januara izvede teroristički napad u Beču.

Albanac je, kako prenosi bečki dnevnik "Kronen cajtung" na svom portalu, doputovao u Austriju i praćen je u stopu.


Specijalne jedinice policije "Kobre" uhapsile su osumnjičenog u 10. bečkom okrugu na osnovu upozorenja "jedne prijateljske obaveštajne službe".

Prema pisanju bečkog lista, policija je dobijala sve više saznanja o tome da je jedna grupa radikalnih islamista albanskog porijekla planirala teroristički napad u Beču između 15. i 30. januara.

Uhapšeni je, navodno, već u Njemačkoj napravio eksplozivnu napravu kojom je želio da izazove krvoproliće u Beču.

Portparol policije Tomas Kajblinger saopštio je da je osumnjičeni uhapšen nešto poslije 18.00 časova. "Proteklih dana smo imali sve više informacija o planiranom napadu u glavnom gradu", objasnio je Kajblinger.

Strane službe informisale su austrijske kolege o mogućem terorističkom napadu, zbog čega je osumnjičeni nadziran i potom uhapšen u jednom bečkom stanu.

Policija je izdala upozorenje stanovništvu da bude obazrivo, prevashodno na mjestima gdje je veliki broj ljudi i da, ukoliko primijete napušteni predmet, odmah obavijeste o tome policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana