Albanske bande šire nasilje i drogu ulicama Engleske

Srna
Albanske bande šire nasilje i drogu ulicama Engleske

London - Albanske bande preuzele su trgovinu kokainom u Britaniji i donijele još veće nasilje, uključujući oružje, noževe i mučenje na ulice Engleske, piše “Dejli ekspres”.

Novi podaci ukazuju na snažan porast krijumčarenja droge, a glavni vinovnici su članovi zloglasne albanske mafije koja sarađuje sa latinoameričkim kartelima, a ova sve veća trgovina direktno je povezana sa naglim porastom nasilja i kriminala na ulicama Engleske.


Nasilje među bandama nije samo rezervisano za velike gradova, već se proširilo i na mala mjesta i ruralne sredine, piše list.

Prema podacima koja je objavila Nacionalna agencija za kriminal navodi se da su albanske bande stekle zloglasnu reputaciju kao veoma organizovane sa iskusnim kriminalcima koji imaju lak i nesmetan pristup oružju.

Istraživačka grupa “Global drag”, sa sjedištem u Londonu, objavila je listu više od 4.600 najopasnijih kriminalaca u Britaniji i na samom vrhu liste su albanske i rumunske bande.

Takođe, istraživanjem je utvrđeno da se kokain isporučuje korisnicima u Engleskoj i Škotskoj za manje od 15 minuta, a neki kažu da droga stiže prije nego naručena pica.

Endi Kuk, šef policije u Mersisajdu, rekao je da je albanski uticaj vidljiv u velikom broju gradova i da je kriminal čiji je korijen na Balkanu premašio domaći.

“Povećanje prometa kokaina je pokretačka sila nasilja. Izazov je još veći kada se radi o zemljama Balkana jer mi tu nemamo veze. Teže je infiltrirati se u te zajednice koje su veoma blisko povezane”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana