Албанске банде шире насиље и дрогу улицама Енглеске

Срна
Албанске банде шире насиље и дрогу улицама Енглеске

Лондон - Албанске банде преузеле су трговину кокаином у Британији и донијеле још веће насиље, укључујући оружје, ножеве и мучење на улице Енглеске, пише “Дејли експрес”.

Нови подаци указују на снажан пораст кријумчарења дроге, а главни виновници су чланови злогласне албанске мафије која сарађује са латиноамеричким картелима, а ова све већа трговина директно је повезана са наглим порастом насиља и криминала на улицама Енглеске.


Насиље међу бандама није само резервисано за велике градова, већ се проширило и на мала мјеста и руралне средине, пише лист.

Према подацима која је објавила Национална агенција за криминал наводи се да су албанске банде стекле злогласну репутацију као веома организоване са искусним криминалцима који имају лак и несметан приступ оружју.

Истраживачка група “Глобал драг”, са сједиштем у Лондону, објавила је листу више од 4.600 најопаснијих криминалаца у Британији и на самом врху листе су албанске и румунске банде.

Такође, истраживањем је утврђено да се кокаин испоручује корисницима у Енглеској и Шкотској за мање од 15 минута, а неки кажу да дрога стиже прије него наручена пица.

Енди Кук, шеф полиције у Мерсисајду, рекао је да је албански утицај видљив у великом броју градова и да је криминал чији је коријен на Балкану премашио домаћи.

“Повећање промета кокаина је покретачка сила насиља. Изазов је још већи када се ради о земљама Балкана јер ми ту немамо везе. Теже је инфилтрирати се у те заједнице које су веома блиско повезане”, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана