Ал Каида погубила америчке шпијуне

Танјуг
Ал Каида погубила америчке шпијуне

Припадници Ал Каиде погубили су у Јемену тројицу мушкараца под оптужбом да су шпијунирали ту терористичку организацију за америчку обавјештајну службу.

Они су оптужени да су уградили електронске чипове у возила Ал Каиде, како би их америчке беспилотне летјелице лоцирале и уништиле.

У Јемену је у нападима америчких дронова досад погинуло више десетина чланова Ал Каиде, међу којима је било и лидера те организације.

"Милитанти Ал Каиде су из ватреног оружја погубили тројицу мушкараца, пошто су их претходно мучили", изјавио је за француску агенцију један неименовани јеменски безбједносни званичник.

Он је додао да су становници југоисточне провинције Хадрамавт пронашли два тијела у граду Шибам, док је треће тијело пронађено у оближњем граду Котон.

Званичник није навео да ли су погубљени "шпијуни" били војници или цивили, али локално становништво наводи да су тијела, убрзо пошто су пронађена, покупили војници.

Поред тијела су пронађене поруке у којима се наводи да су "муџахедини заробили групу шпијуна који су се продали ђаволу за неколико ријала (јеменска валута). Они су извиђали у име невјерника, који управљају својим летјелицама са неба."

"Свима онима који размишљају да буду водичи за Американце и друге невејрнике поручујемо да ће сваког шпијуна стићи рука муџахедина", упозорили су милитанти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана