Aerodrom u Katmandu zatvoren za velike avione

Tanjug
Aerodrom u Katmandu zatvoren za velike avione

Katmandu - Uprkos velikim potrebama miliona stanovnika Nepala za pomoć poslije zemljotresa, danas je u Katmandu zatvoren jedini međunarodni aerodrom za velike avione.

Aerodrom je zatvoren pošto pista ne može izdrži teške letjelice kojima stiže humanitarna pomoć.

Pošto su se pojavili izvještaji o pukotinama na pisti i drugim problemima na jedinom međunarodnom aerodromu u Nepalu, samo srednjim i malim avionima će biti dozvoljeno sletanje, prenijela je agencija AP.

Aerodrom na periferiji Katmandua zatvoren je za veće avione, jer se stanje piste pogoršava, potvrdio je direktor Međnarodnog aerodrima Tribhuvan Birendra Šresta i dodao da je pista građena za srednju veličinu aviona, a ne velike vojne i teretne avione koji slijeću na aerodrom od kada se dogodio zemljotres magnitude 7,8 stepena Rihtera.

Prošle nedjelje niz velikih letjelica sletio je sa robom i humanitarnim radnicima, kao i brojnim novinarima, ali mali aerodrom u Katmandu ima mjesta samo za devet aviona i ima samo jednu pistu.

To je posljednji u nizu problema u globalnim naporima da se pomogne ljudima u Nepalu, kako u udaljenim selima, tako i u prestonici Katmandu, koji se žale da ne vide nikakve spasioce niti međunarodnu pomoć, a nedostaju im i privremena skloništa, pa mnogi umjesto u trošnim i oštećenim domovima, spavaju na otvorenom iz straha od novih potresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana