Зилоти опет зову дјецу да их уче рату

Blic.rs
Зилоти опет зову дјецу да их уче рату

Припадници Српске истнске православне цркве (зилоти) прије пар дана објавили су нови позив за Светолазарев омладински камп, гдје дјеца обучена у војничку униформу уче да пуцају из реплика калашњикова.

 

Иако је прошле године послије писања тамошњих медија велики број институција осудио камп, ништа није урађено да се његов рад забрани.

Сцене гдје дјечаци и дјевојчице раде склекове, спавају у пећини и све то обучени у војничку униформу су само неке од активности која ће дјеца и ове године упражњавати у кампу на Јужном Кучају.

Родитељи који пријаве своју дјецу требало би да плате 50 еура за учешће.

У МУП-у кажу да су прошле године обављени су разговори и прикупљена обавјештења и од организатора и од родитеља учесника кампа. Ипак, нажалост даље од тога се није отишло, пише Блиц.

Прошле године у јулу, СИПЦ (зилоти) је организовала Светолазаров православни омладински камп (СПОК) на Кучајским планинама, гдје су дјечаци и дјевојчице узраста од седам до 17 година живјели у војничким условима у природи. Камп је прошле године коштао узмеђу 30 и 50 евра.

СИПЦ је назив за неканонску и непризнату православну цркву која од 1995. дјелује у Србији. Они су православни фундаменталисти којима је главна идеологија антиекуменизам против католика, али и прекид свих контаката с другим хришћанима. Сматрају и да је православна црква пала у јерес. Први човјек СПИЦ-а је Немања Станковић, познатији као епископ Акакије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана