Земљотрес код Сјенице

Танјуг
Земљотрес код Сјенице

Подгорица - Земљотрес јачине 4,3 степена Рихтерове скале потресао је подручје на граници Србије и Црне Горе. Према информацијама до сада, нема повређених.

Како се наводи, земљотрес се десио у 20.06 сати 10 километра западно од Сјенице, а потрес су осјетили и становници сјевера Црне Горе.

"У земљотресу који је вечерас потресао подручје Сјенице, према подацима којима располажемо, није било повређених", изјавио је Тањугу Селим Хукић, шеф сектора за ванредне ситуације у општини Сјеница.

Хукић је навео да, за сада, на градској територији нису пријављено да је било штете, а да ће сутра прије подне бити позната ситуација за сеоска подручја, имајући у виду да је територија општине Сјеница веома разуђена.

Земљотрес јачине 4,3 степена Рихтерове скале потресао је у 20.06 сати подручје на граници Србије и Црне Горе, са епицентром у Србији, 11 километара југозападно од Сјенице према Бродареву, изјавила је Танјугу директорка Републицког сеизмолошког завода Славица Радовановић.

Према њеним ријечима, интензитет земљотреса је процјењен на шест степени Меркалијеве скале и може изазвати мање материјалне штете у епицентралном подручју на лошије изграђеним објектима.

Потрес се осјетио, осим Сјенице, и у сусједним општинама Пријепољу и Новој Вароши. Жариште овог земљотреса лоцирано је на дубини од три километара.

Потрес поменуте јачине може да изазове штету мањег обима на грађевинским објектима у епицентралној области, али за сада нема информација о таквим посљедицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана