Završena drama sa turskim avionom, nema eksploziva

Srna
Završena drama sa turskim avionom, nema eksploziva

Beograd - Na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" završena je drama sa turskim avionom, u kojem, nakon detaljne pretrage, nije pronađena eksplozivna naprava.

Provjera je pokazala da nema eksploziva u turskom avionu, a da sumnjivi ostavljeni telefon, zbog kojeg je turski avion na letu za London preusmjeren na beogradski aerodrom, pripada putniku sa prethodnog leta, javio je "Blic".


Svih 300 putnika i 15 članova posade vratilo se u avion "Turkiš erlajnza" poslije evakuacije i provjere srpske kontradiverzione jedinice, koja je utvrdila da u njemu nema eksploziva.

Avion je sletio u Beograd, nakon što je na letu Istanbul - London preusmjeren u Srbiju, nakon što je u njemu pronađen mobilni telefon čiji je vlasnik bio nepoznat.

Istragom je utvrđeno da telefon, zbog kojeg je nastala čitava drama, pripada putniku sa prethodnog leta.

Avion je tokom evakuacije i kontradiverzione kontrole bio udaljen na 3.000 metara od aerdoromske zgrade.

Agencija AP prenosi izjave zvaničnika te avio-kompanije da u avionu nije pronađen nikakav eksploziv i da je let nastavljen.

Kompanija "Turkiš erlajnz" ranije je potvrdila da je avion tipa "boing 777/300ER", sa 300 putnika, na letu iz Istanbula za London preusmjeren na Beograd zbog neophodnih provjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana