Завршена драма са турским авионом, нема експлозива

Срна
Завршена драма са турским авионом, нема експлозива

Београд - На београдском Аеродрому "Никола Тесла" завршена је драма са турским авионом, у којем, након детаљне претраге, није пронађена експлозивна направа.

Провјера је показала да нема експлозива у турском авиону, а да сумњиви остављени телефон, због којег је турски авион на лету за Лондон преусмјерен на београдски аеродром, припада путнику са претходног лета, јавио је "Блиц".


Свих 300 путника и 15 чланова посаде вратило се у авион "Туркиш ерлајнза" послије евакуације и провјере српске контрадиверзионе јединице, која је утврдила да у њему нема експлозива.

Авион је слетио у Београд, након што је на лету Истанбул - Лондон преусмјерен у Србију, након што је у њему пронађен мобилни телефон чији је власник био непознат.

Истрагом је утврђено да телефон, због којег је настала читава драма, припада путнику са претходног лета.

Авион је током евакуације и контрадиверзионе контроле био удаљен на 3.000 метара од аердоромске зграде.

Агенција АП преноси изјаве званичника те авио-компаније да у авиону није пронађен никакав експлозив и да је лет настављен.

Компанија "Туркиш ерлајнз" раније је потврдила да је авион типа "боинг 777/300ЕР", са 300 путника, на лету из Истанбула за Лондон преусмјерен на Београд због неопходних провјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана