Završen prvi krug konsultacija za formiranje nove vlade Srbije

Agencije
Završen prvi krug konsultacija za formiranje nove vlade Srbije

Beograd - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić obavio je danas prvi krug konsultacija o formiranju nove vlade sa predstavnicima šest izbornih lista.

Predsjednik Srbije danas je razgovarao sa nosiocima izborne liste "Ivica Dačić" - Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvena Srbija, saopšteno je iz Predsjedništva.

Nikolić je razgovarao i sa predstavnicima izborne liste "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju" i sa nosiocima liste "Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, LSV - Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, Zajedno za Vojvodinu i Demokratska levica Roma".

Na konsultacijama kod predsjednika bio je i Savez vojvođanskih Mađara koji je, za sada, jedini siguran partner Srpske napredne stranke u Vladi, kao i SDA iz Sandžaka i Partija za demokratsko djelovanje - Riza Halimi.

Predsjednik Nikolić će konsultacije nastaviti u utorak, 22. aprila, kada će razgovarati sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo" - Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista.

Iz Predsjedništva je najavljeno da će Nikolić u utorak odrediti i mandatara za sastav nove vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana