Zabrana kampa Zilota samo po nalogu tužilašt

Srna
Zabrana kampa Zilota samo po nalogu tužilašt

Vabeograd - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će policija zabraniti "omladinski" kamp zilota, pripadnika samozvane "Srpske istinski pravoslavne crkve", samo ukoliko Tužilaštvo bude utvrdilo da u njegovoj organizaciji i radu postoje elementi krivičnog djela.

Stefanović je novinarima rekao da je policija uradila sve što je u njenoj nadležnosti i predala informacije tužilaštvu, kao i da će nastaviti da posmatra i provjerava da li u tom slučaju ima elemenata krivičnog djela.

On je precizirao da je policija razgovarala i sa organizatorima i roditeljima djece, učesnika kampa.

Stefanović je ukazao da policija, ako Tužilaštvo kaže da tu nema elemenata krivičnog djela, može samo da nastavi da provjerava i posmatra, a da bi sve ostalo bilo narušavanje prava i sloboda.

Kako su preneli pojedini beogradski mediji, pripadnici samozvane "Srpske istinski pravoslavne crkve", poznatiji kao ziloti, objavili su nedavno novi poziv za "Svetolazarev omladinski kamp", gdje djeca obučena u vojničku uniformu uče da pucaju iz replika kalašnjikova.

Stefanović je naveo danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ nema nikakve informacije o umiješanosti domaćih službi u ubistvo šest mladića srpske nacionalnosti u kafiću "Panda" u Peći 14. decembra 1998. godine.

"Možda neke druge bezbednosne strukture raspolažu drugim informacijama, ali MUP ne raspolaže novim informacijama o tom slučaju", odgovorio je Stefanović na pitanje novinara o umiješanosti domaćih službi u to ubistvo, za koje se tereti OVK.

Stefanović je danas posjetio Kriminalističko-policijsku akademiju u Zemunu, gdje je u razgovoru sa studentima rekao da će se u MUP-u u okviru reformi u policiji truditi da najveći broj najboljih studenata bude primljen u redove MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana