Vulin, Šojgu: Ponovljena podrška Moskve po pitanju rješenja problema Kosmeta

 Vulin, Šojgu: Ponovljena podrška Moskve po pitanju rješenja problema Kosmeta 12.08.2018 10:27 | Srna

Beograd - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je nakon sastanka sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom da je Srbija još jednom dobila podršku Rusije kada je u pitanju rješavanje problema Kosmeta.

Vulin je rekao da je stav Moskve da je Srbija ta koja može i treba da donese odluku, a da će Rusija uvijek biti uz nju.

“Rusija veoma poštuje politiku našeg predsjednika /Aleksandra Vučića/ i poštuje politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije, očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda”, rekao je Vulin.

Vulin je svom ruskom kolegi rekao da Srbija nikada neće podleći antiruskoj histeriji i uvesti sankcije Rusiji, niti će biti tamo gdje se o Rusiji loše govori ili gdje napadaju Rusiju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Šojgu je naglasio da mu je drago što sa Srbijom i ministrom Vulinom ima aktivnu saradnju i istakao da se sa srpskim kolegom vidi već treći put od početka ove godine.

On je saradnju Rusije i Srbije ocijenio kao veoma uspješnu, naročito u vojno-tehničkom dijelu, što je za Rusiju i najbitnije, i najavio unapređenje saradnje na poljima vojno-tehničke, vojne saradnje i saradnje koja se tiče zajedničkih vježbi i obuka.

Šojgu je potvrdio je da će u narednom periodu biti nastavljena realizacija dogovorene nabavke novih helikoptera MI-17 i borbenih helikoptera MI-35 za Srbiju.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica