Вулин, Шојгу: Поновљена подршка Москве по питању рјешења проблема Космета

Срна
Вулин, Шојгу: Поновљена подршка Москве по питању рјешења проблема Космета

Београд - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је након састанка са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом да је Србија још једном добила подршку Русије када је у питању рјешавање проблема Космета.

Вулин је рекао да је став Москве да је Србија та која може и треба да донесе одлуку, а да ће Русија увијек бити уз њу.

“Русија веома поштује политику нашег предсједника /Александра Вучића/ и поштује политику Србије када је у питању очување Косова и Метохије, очување интереса Србије и српског народа”, рекао је Вулин.

Вулин је свом руском колеги рекао да Србија никада неће подлећи антируској хистерији и увести санкције Русији, нити ће бити тамо гдје се о Русији лоше говори или гдје нападају Русију, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Шојгу је нагласио да му је драго што са Србијом и министром Вулином има активну сарадњу и истакао да се са српским колегом види већ трећи пут од почетка ове године.

Он је сарадњу Русије и Србије оцијенио као веома успјешну, нарочито у војно-техничком дијелу, што је за Русију и најбитније, и најавио унапређење сарадње на пољима војно-техничке, војне сарадње и сарадње која се тиче заједничких вјежби и обука.

Шојгу је потврдио је да ће у наредном периоду бити настављена реализација договорене набавке нових хеликоптера МИ-17 и борбених хеликоптера МИ-35 за Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана