Vulin: Privedeno osmoro stranih državljana

Vulin: Privedeno osmoro stranih državljana 19.02.2018 15:47 | Srna

Beograd - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su u dva dana pripadnici Vojne policije uhapsili osmoro stranih državljana koji su pokušali da neovlašteno snimaju ili uđu u vojne objekte.

"Oni su lišeni slobode zbog pokušaja da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen", naveo je Vulin.


On je pricizirao da su hapšenja izvedena juče i danas, te da nadležne službe rade na rasvjetljavanju svih ovih događaja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, te da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen", naglasio je on.

Vulin je dodao da su sve bezbjednosne strukture Srbije uključene u rješavanje ovih slučajeva.

Radio-televija Srbije ranije je prenijela da je vojna policija juče uhapsila dva Amerikanca i dvije ukrajinske državljanke zbog sumnje da su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba u centru Beograda.

Privedeni strani državljani predati su civilnoj policiji, a cio slučaj sada je u nadležnosti policije i tužilaštva, naveo je RTS pozivajući se na Ministarstvo odrbane Srbije.

U staroj zgradi Generalštaba smještene su Vojnoobavjštajna agencija i Vojnobezbjednosna agencija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je uhapšena grupa stranih državljana i ocijenio da se ne radi o bilo čemu "posebno opasnom".© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica