Вулин: Приведено осморо страних држављана

Вулин: Приведено осморо страних држављана 19.02.2018 15:47 | Срна

Београд - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да су у два дана припадници Војне полиције ухапсили осморо страних држављана који су покушали да неовлаштено снимају или уђу у војне објекте.

"Они су лишени слободе због покушаја да неовлашћено снимају војне објекте или што су покушали да неовлашћено улазе у војне објекте, где је улаз цивилима строго забрањен", навео је Вулин.


Он је прицизирао да су хапшења изведена јуче и данас, те да надлежне службе раде на расвјетљавању свих ових догађаја, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Не желим овоме да придајем већи значај него што јесте, али морам да кажем да не верујем у случајност, те да овако велики број страних држављана и овако велики број упада или покушаја упада у просторе које контролише Војска Србије одавно није забележен", нагласио је он.

Вулин је додао да су све безбједносне структуре Србије укључене у рјешавање ових случајева.

Радио-телевија Србије раније је пренијела да је војна полиција јуче ухапсила два Американца и двије украјинске држављанке због сумње да су дроном покушали да снимају зграду старог Генералштаба у центру Београда.

Приведени страни држављани предати су цивилној полицији, а цио случај сада је у надлежности полиције и тужилаштва, навео је РТС позивајући се на Министарство одрбане Србије.

У старој згради Генералштаба смјештене су Војнообавјштајна агенција и Војнобезбједносна агенција.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да је ухапшена група страних држављана и оцијенио да се не ради о било чему "посебно опасном".© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица