Вулин: Пресуда Капетану Драгану је освета, а не правда

Срна
Вулин: Пресуда Капетану Драгану је освета, а не правда

Београд - Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да је пресуда Драгану Васиљковићу, познатијем као Капетан Драган, жалосни доказ да ће хрватским правосуђем још дуго владати освета, а не правда.

Вулин је нагласио да је Васиљковићу изречена политичка пресуда без утемељења и доказа и поручио да доношење такве пресуде у Сплиту, гдје жртве звјерског мучења у логору Лора још чекају правду, представља ругање истини.


"Колико год да председник Србије Александар Вучић улаже напоре да се прошлост остави иза нас, толико се политика у Хрватској труди да помирење отежа - од закона који се доноси да би се протерани Срби прогласили агресорима, до пресуде Драгану Васиљковићу, у којима осим политике нема доказа", навео је Вулин у писаној изјави.

Он је истакао да је освета замијенила право.

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, данас је у сплитском Жупанијском суду неправоснажно осуђен на 15 година затвора за наводни злочин над ратним заробљеницима и цивилима од средине 1991. до почетка 1993. године.

Он је проглашен кривим по двије тачке оптужнице - злостављање затвореника на Книнској тврђави и напад на полицијску станицу у Глини.

Од првог дана суђења, 20. септембра прошле године, па све до завршних ријечи крајем прошле седмице, Васиљковић је негирао извршење дјела која му се стављају на терет.

Капетан Драган, који има српско и аустралијско држављанство, ухапшен је прије 11 година у Аустралији. У јулу 2015. године изручен је Хрватској.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана