Вулин: Пленковићева Влада режира усташку трагедију у Јасеновцу

Срна
Вулин: Пленковићева Влада режира усташку трагедију у Јасеновцу

Београд - Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да је једини театар, о коме би хрватски премијер Андреја Пленковић требало да брине, усташка трагедија коју његова влада режира и приказује у Јасеновцу и која је згадила читав антифашистички свијет.

"Могу да ми забране да дођем у Хрватску, али не могу да ми забране да говорим истину", истакао је Вулин у саопштењу, поводом изјаве Пленковића да, што се тиче Вулина, "воли театар, али не у својој кући".


Пленковић је раније данас изјавио да не зна каква би противмјера Србије могла да буде због забране уласка Вулину у Хрватску.

"Донијели смо одлуку о Вулину јер сматрамо да у односима двије државе треба смањивати тензије и дати простор конструктивном разговору. Као влада смо направили важне искораке у односима са Србијом. С обзиром на Вулина смо били јасни и могу рећи: волимо театар, али не у својој кући", рекао је Пленковић.

Министарство спољних послова Хрватске саопштило је 21. априла да до даљег министар одбране Србије Александар Вулин није добродошао у Хрватску због изјаве да о његовом доласку у ту земљу може да одлучи врховни командант Војске Србије Александар Вучић, а не хрватски министри.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана