Вулин: Милановићу, савладај сујету, дођи

Танјуг
Вулин: Милановићу, савладај сујету, дођи

Београд - Србија са Хрватском жели најбоље могуће добросусједске односе, а Зорану Милановићу свако добро, рекао је српски министар за рад Александар Вулин.

Он је хрватског премијера позвао да превлада своју сујету, дође у Београд и ту каже све шта мисли о Србима и Србији.

Он је поручио Милановићу да рјешење свих проблема Хрватске није у томе да говори против Србије, већ у реформама и одржавању добросусједских односа за осталим земљама у региону.

Реагујући на Милановићеву изјаву о захтјеву Жалбеног већа Хашког трибунала да се лидер радикала Војислав Шешељ врати у притворску јединицу тог суда, Вулин је хрватског премијера подсјетио да његов српски колега Александар Вучић нема проблем да дође у Хрватску и каже шта мисли.

"Дођите код нас, упознајте 250.000 протераних из Олује", казао је Вулин новинарима у Јабуци код Панчева.

Објасните тим протјераним Србима, казао је, да они нису Хрватску напустили из економских разлога, већ да су бјежали пред јамом и усташким генералом, бившим хашким оптужеником Антом Готовином, кога, како је рекао, Милановић назива "анђелом".

"Дођите, објасните им и обиђите неки наш гроб, ми ћемо вас разумети, умемо да праштамо, дођите и занемарите своју сујету и немојте тако лоше говорити о Србији, Србија вам није непријатељ", поручио је Вулин.

Вулин је примјетио и да кад год неко у Храватској изгуби изборе он прво помисли да му се то догодило јер није довољно гласно критиковао Србију или није довољно лоше говорио о Србији и Србима.

"Није, господине Милановићу, изборе сте изгубили јер вам је економска ситуација лоша, зато што вам се банкарски систем распао, засто што имате превише незапослених, нисте изгубили изборе засто што нисте довољно лоше говорили о Србији", навео је министар.

Он је хрватском премијеру поручио и да проблеме у Хрватској неће ријешити критиковањем Срба и Србије, те да неће постати ни бољи човјек ни бољи политичар тако што ће се на Србију бацати камењем.

Вулин је казао да је актуелној власти жао што Милановић "није успео да савлада своју сујету" и дође у Београд на самит који је у децембру одржан са кинеским премијером.

"Ми му (Милановићу) желимо свако добро, да Хрватска напредује, она је наш сусед и желимо најбоље могуће односе", рекао је и додао да би Милановић, да би побједио на неким будућим изборима морао да ради оно што се у Србији ради.

"Он је изгубио изборе јер нема храбрости да спроведе реформе које ми спроводимо, изгубио је изборе засто што нема храбрости да се понаша као што се понаша наш председник владе - а то је да покуша да одржи најбоље могуће односе са свима у региону, а не да покушава да се свађа са свима и своју сујету ставља испред интереса сопствене државе", рекао је Вулин.

Милановић је изјавио јуче да одлука Хашког трибунала да Шешељ мора да се врати у Хаг неће дестабилизовати регион и да је несхватљива изјава српских функционера да је то удар на премијера Србије Александра Вучића.

"Хрватску сигурно неће дестабилизовати, ако је Хрватска уопште дио региона, а Србија ће сада показати да ли је права демократија или заиста зависи о таквим хировима", рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана