Vulin: Albanci se plaše mojih riječi

Srna
Vulin: Albanci se plaše mojih riječi

Beograd - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da su mu Albanci zabranili da na Vidovdan uđe na Kosovo i Metohiju jer se plaše njegovih riječi.

Vulin je rekao da ga iznenađuje što se njegovih riječi "plaše i Evropljani", koji Srbiji "često drže lekcije o slobodi govora".


"Pronašli su još jednu tačku koja ih spaja i povezuje, ovaj put to je uvođenje verbalnog delikta. Razgovarao sam sa predsednikom i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem i složili smo se da se uzdržim od bilo koje akcije koja bi se mogla iskoristiti kao opravdanje za nasilje prema Srbima koji obeležavaju Vidovdan", rekao je Vulin u izjavi za Tanjug.

Vulin je, međutim, poručio da neće prestati da misli i govori, ma koliko pokušavali da mu to zabrane.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je sinoć da je odlukom Prištine i posrednika u briselskom dijalogu zabranjeno da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin na Vidovdan posjeti Kosovo i Metohiju.

Kancelarija je najoštrije osudila takvu "skandaloznu odluku", navodeći da je jasno da je ona donesena "u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spoljne poslove s namjerom da se ponizi Srbija".

U saopštenju se dodaje da je posjeta ministra Vulina najavljena u skladu sa ustaljenim procedurama i da je "njeno onemogućavanje najgrublje kršenje Sporazuma o posjetama zvaničnika, čiji je garant upravo EU". /kraj/jn/ab

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana