Вулин: Албанци се плаше мојих ријечи

Вулин: Албанци се плаше мојих ријечи 28.06.2018 18:26 | Срна

Београд - Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да су му Албанци забранили да на Видовдан уђе на Косово и Метохију јер се плаше његових ријечи.

Вулин је рекао да га изненађује што се његових ријечи "плаше и Европљани", који Србији "често држе лекције о слободи говора".


"Пронашли су још једну тачку која их спаја и повезује, овај пут то је увођење вербалног деликта. Разговарао сам са председником и врховним командантом Александром Вучићем и сложили смо се да се уздржим од било које акције која би се могла искористити као оправдање за насиље према Србима који обележавају Видовдан", рекао је Вулин у изјави за Тањуг.

Вулин је, међутим, поручио да неће престати да мисли и говори, ма колико покушавали да му то забране.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је синоћ да је одлуком Приштине и посредника у бриселском дијалогу забрањено да министар одбране Србије Александар Вулин на Видовдан посјети Косово и Метохију.

Канцеларија је најоштрије осудила такву "скандалозну одлуку", наводећи да је јасно да је она донесена "у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намјером да се понизи Србија".

У саопштењу се додаје да је посјета министра Вулина најављена у складу са устаљеним процедурама и да је "њено онемогућавање најгрубље кршење Споразума о посјетама званичника, чији је гарант управо ЕУ". /крај/јн/аб© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица