Vuk povredio djevojčicu u beogradskom Zoo vrtu

Blic, RTS, Tanjug
Vuk povredio djevojčicu u beogradskom Zoo vrtu

Beograd - U zoološkom vrtu u Beogradu u nedjelju popodne došlo je do incidenta kada je vuk kojeg je šetala volonterka skočio na dvogodišnju djevojčicu i povredio je.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je djevojčica oko 18.30 sati prevezena u Dječju kliniku u Tiršovoj sa otokom, modricom i manjom razderotinom na leđima.

Ekipi Hitne pomoći je, prema njenim riječima, objašnjeno da je do povreda došlo kada je na djevojčicu nasrnuo vuk kojeg je jedan od volontera u Zoološkom vrtu šetao na povocu.

Dr Ivan Rakić sa odjeljenja plastične hirurgije Dečje klinike u Tiršovoj rekao je za RTS da je zdravstveno stanje djevojčice stabilno, a povredu je opisao kao "nagnječenje sa ogrebotinom".

Djevojčica će u Tiršovoj biti zadržana na posmatranju još dan, dva, s obzirom na to da je povreda nastala u neobičnim okolnostima, dodao je dr Rakić.

Blic navodi da je vuka na povocu šetala volonterka u Zoo vrtu, da se vuk u jednom trenutku iznenada otrgao, skočio djevojčici na leđa i, prema prvim informacijama, zakačio je zubima. Vuk je poslije incidenta vraćena u kavez.

Direktor Zoo vrta Vuk Bojović rekao je za Blic da mu je žao što je došlo do incidenta i što je dijete doživelo stres. On dodaje da je u pitanju polarni vuk koji inače nije agresivan i ponaša se kao pas. "U kontaktu smo sa roditeljima i ponudićemo pomoć ukoliko je potrebno", naveo je Bojović.

Ovo je drugi incident u Beogradskom zoološkom za posljednjih godinu dana. U julu prošle godine je, naime, vuk jednom dječaku odgrizao dio prsta lijeve ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana