Вук повредио дјевојчицу у београдском Зоо врту

Блиц, РТС, Танјуг
Вук повредио дјевојчицу у београдском Зоо врту

Београд - У зоолошком врту у Београду у недјељу поподне дошло је до инцидента када је вук којег је шетала волонтерка скочио на двогодишњу дјевојчицу и повредио је.

Портпарол Хитне помоћи Нада Мацура рекла је да је дјевојчица око 18.30 сати превезена у Дјечју клинику у Тиршовој са отоком, модрицом и мањом раздеротином на леђима.

Екипи Хитне помоћи је, према њеним ријечима, објашњено да је до повреда дошло када је на дјевојчицу насрнуо вук којег је један од волонтера у Зоолошком врту шетао на повоцу.

Др Иван Ракић са одјељења пластичне хирургије Дечје клинике у Тиршовој рекао је за РТС да је здравствено стање дјевојчице стабилно, а повреду је описао као "нагњечење са огреботином".

Дјевојчица ће у Тиршовој бити задржана на посматрању још дан, два, с обзиром на то да је повреда настала у необичним околностима, додао је др Ракић.

Блиц наводи да је вука на повоцу шетала волонтерка у Зоо врту, да се вук у једном тренутку изненада отргао, скочио дјевојчици на леђа и, према првим информацијама, закачио је зубима. Вук је послије инцидента враћена у кавез.

Директор Зоо врта Вук Бојовић рекао је за Блиц да му је жао што је дошло до инцидента и што је дијете доживело стрес. Он додаје да је у питању поларни вук који иначе није агресиван и понаша се као пас. "У контакту смо са родитељима и понудићемо помоћ уколико је потребно", навео је Бојовић.

Ово је други инцидент у Београдском зоолошком за посљедњих годину дана. У јулу прошле године је, наиме, вук једном дјечаку одгризао дио прста лијеве руке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана