Vučićev drug iz vojske: Bježali smo iz spavaonice, igrali fudbal, spavali na snijegu

Tanjug
Vučićev drug iz vojske: Bježali smo iz spavaonice, igrali fudbal, spavali na snijegu

Beograd - Bježali smo iz spavaonice da bismo slavili Božić, igrali fudbal u vojničkim čizmama, igrali šah i spavali na otvorenom, na snijegu, na minus 25, prisjetio se Fikret Demiri vojničkih dana provedenih u kasarni sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojeg je dočekao i u Kosovskoj Mitrovici prvog dana posjete Kosovu i Metohiji.

Vučićev saborac iz vojničkih dana trenutno radi u kosovskoj Vladi , kao pravnik i Ministarstvu kulture, a živi u Gračanici, prenosi "Blic".

"Služili smo "88. godine u Jedinici za specijalne namjene. Ta jedinica je bila namijenjena za brzo dejstvovanje na teritoriji cijele SFRJ. Obuka je bila neprestana, i teška svih 12 mjeseci", prisjeća se Demiri i dodaje da su zakletvu polagali u Sarajevu, a kasarna im je bila u Lukovici.

On dodaje da su išli na marš od 20 kilometara na temperaturi od minus 25, na 1.500 metara nadmorske visine, kao i da se najviše sjeća Vučića po tome što su stalno igrali šah, kao i da nije volio da gubi, i da je često bio remi.

"Preslišavali smo se ko bolje zna engleski. Njemu je bolje išla gramatika, meni akcenti. Vučić je bio uvijek spreman da nas nasmije i ohrabri - prisjeća se Fikret Demiri.

Obojica su, kako kaže, bili zagriženi za fudbal.

"Često smo igrali fudbal, jedan na jedan na poligonu, i to u vojničkim čizmama. Nismo se štedjeli, često je bilo udaranja tim teškim cizmama, ja sam bio sitniji, ali nije bilo popuštanja. Ostali iz jedinice bi nas gledali i čudili se", kaže Demiri.

Dodaje da ih je u ekipi bilo četvorica nerazdvojnih - Vučić, Zlatko Binovski iz Prilepa, Dragan Pajić iz Despotovca i on.

"Često smo i bježali, neko zbog kafane, neko zbog devojke. Delili smo hranu, ja sam im lično pravio limunadu kako bi sprali onu masnu vojničku hranu", priča Demiri.

" U vojsci je bilo obavezno da u pola osam gledaš dnevnik. I tako, na RTV se pojavi novinarka, piše da je Angelina Vučić. Ja mu kažem: "Vidi, ona se preziva kao ti." A on mi odgovara: "Pa to mi je majka". Smijali su se svi", prisjeća se anegdote u vezi Dnevnika.

Prisjeća se i da je onda Vučić dobio paket za Božić, a tad je bila zabranjena religija, ali su ga ipak proslavili, pobjegli iz spavaonice i na vojnickoj pisti slavili Bozić.

Fikret kaže i da je za njega Vučić postao predsjednik još prije 30 godina.

"Svakog dana smo po 45 minuta imali časove političkog obrazovanja i vaspitanja. Politički oficir Fehim Bibić je na kraju rekao da će jednog dana Vučić voditi državu. To smo mu mi svi govorili, da će biti predsjednik", kaže Demiri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana