Вучићев друг из војске: Бјежали смо из спаваонице, играли фудбал, спавали на снијегу

Вучићев друг из војске: Бјежали смо из спаваонице, играли фудбал, спавали на снијегу 11.09.2018 10:56 | Танјуг

Београд - Бјежали смо из спаваонице да бисмо славили Божић, играли фудбал у војничким чизмама, играли шах и спавали на отвореном, на снијегу, на минус 25, присјетио се Фикрет Демири војничких дана проведених у касарни са предсједником Србије Александром Вучићем, којег је дочекао и у Косовској Митровици првог дана посјете Косову и Метохији.

Вучићев саборац из војничких дана тренутно ради у косовској Влади , као правник и Министарству културе, а живи у Грачаници, преноси "Блиц".

"Служили смо "88. године у Јединици за специјалне намјене. Та јединица је била намијењена за брзо дејствовање на територији цијеле СФРЈ. Обука је била непрестана, и тешка свих 12 мјесеци", присјећа се Демири и додаје да су заклетву полагали у Сарајеву, а касарна им је била у Луковици.

Он додаје да су ишли на марш од 20 километара на температури од минус 25, на 1.500 метара надморске висине, као и да се највише сјећа Вучића по томе што су стално играли шах, као и да није волио да губи, и да је често био реми.

"Преслишавали смо се ко боље зна енглески. Њему је боље ишла граматика, мени акценти. Вучић је био увијек спреман да нас насмије и охрабри - присјећа се Фикрет Демири.

Обојица су, како каже, били загрижени за фудбал.

"Често смо играли фудбал, један на један на полигону, и то у војничким чизмама. Нисмо се штедјели, често је било ударања тим тешким цизмама, ја сам био ситнији, али није било попуштања. Остали из јединице би нас гледали и чудили се", каже Демири.

Додаје да их је у екипи било четворица нераздвојних - Вучић, Златко Биновски из Прилепа, Драган Пајић из Деспотовца и он.

"Често смо и бјежали, неко због кафане, неко због девојке. Делили смо храну, ја сам им лично правио лимунаду како би спрали ону масну војничку храну", прича Демири.

" У војсци је било обавезно да у пола осам гледаш дневник. И тако, на РТВ се појави новинарка, пише да је Ангелина Вучић. Ја му кажем: "Види, она се презива као ти." А он ми одговара: "Па то ми је мајка". Смијали су се сви", присјећа се анегдоте у вези Дневника.

Присјећа се и да је онда Вучић добио пакет за Божић, а тад је била забрањена религија, али су га ипак прославили, побјегли из спаваонице и на војницкој писти славили Бозић.

Фикрет каже и да је за њега Вучић постао предсједник још прије 30 година.

"Сваког дана смо по 45 минута имали часове политичког образовања и васпитања. Политички официр Фехим Бибић је на крају рекао да ће једног дана Вучић водити државу. То смо му ми сви говорили, да ће бити предсједник", каже Демири.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица