Вучић уручио пасош и личну карту Рејфу Фајнсу

Срна
Вучић уручио пасош и личну карту Рејфу Фајнсу

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас у Београду пасош и личну карту Србије британском глумцу и редитељу Рејфу Фајнсу.

Он је по преузимању докумената рекао да се у Србији увијек осјећа добродошло и да је почаствован што је постао српски држављанин.

"Никад нисам мислио да ћу постати Србин, а сада изгледа јесам. Мој живот је обогаћен српском храном, добротом, пријатељством. Хвала што сте прихватили Енглеза у вашу отаџбину", рекао је Фајнс у Предсједништву Србије.

Предсједник Вучић је поручио да су Срби сретни јер имају Фајнса за пријатеља и сународника, преносе београдски медији.

Он је рекао да код Фајнса, кога је назвао једним од највећих савремених глумаца, види "искрену љубав" према Србији, као и да је сигуран да ће он интересе земље заступати као и сваки њен грађанин који јој жели добро.

"Желим да више времена проводите овде него у својој првој отаџбини, да увек са истом страшћу волите Србију као што је волите данас, а ми ћемо гледати да вам узвратимо нашом пажњом и љубављу", навео је предсједник Србије.

Фајнс је добио држављанство Србије 7. септембра када је рјешење о пријему у држављанство потписала премијер Србије Ана Брнабић.

У Београду Фајнс снима филм о највећем балетском играчу свих времена Рудолфу Нурејеву, а у Србији је 2010. године снимио и филм "Кориолан".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана