Начелници пет округа сутра у Влади Србије

Агенције
Начелници пет округа сутра у Влади Србије

Косовска Митровица - Начелници пет косовских округа разговараће сутра у Београду са представницима Владе Србије о бриселском споразуму, изјавио је Раденко Недељковић, пренијеле су агенције.

Начелник Косовскомитровачког округа је рекао агенцији Бета да су на сутрашњи састанак позвани само начелници округа.

- Начелници округа ће сутра доћи на састанак који ће почети у 13 сати у згради владе - рекао је Недељковић и додао да за сада не зна ко ће са њима разговарати.

Начелница Пећког округа Винка Радосављевић потврдила је агенцији Бета да долази сутра на састанак у Београд.

На састанак у Влади Србије, на коме ће бити ријечи о Споразум о нормализацији односа Косова и Србије, позвани су и начелници Косовског округа Владета Костић, Косовско-поморавског Срђан Митровић и Призренског Јовица Будурица, потврдила је Радосављевић.

Претходни састанак заказан у намјери да се са представницима косовских Срба постигне договора о примјени споразума одржан је 30. априла у Беогаду.

На том састанку представника Срба са сјевера Косова, премијера Ивице Дачића и првог потпредсједника владе Александра Вучића није било договора јер се косовски Срби противе примјени споразума.

У међувремену, Вучић је донио одлуку да 12. маја посјети Косово и у директном разоговру житељима сјевера објасни појединости из парафираног бриселског споразума.

Начелник Косовског округа Владета Костић потврдио агенцији Бета долазак у Београд на састанак, али је додао да не зна да ли ће то бити сутра или прекосутра.

Вучић сутра или у сриједу са Србима са КиМ

Потпредсједник Владе Србије Александар Вучић најавио је да ће са представницима Срба са сјевера Косова и Метохије, као и онима јужно од Ибра, састати сутра или у сриједу, преноси Танјуг.

Он је додао да очекује да ће послије тих разговора све бити другачије.

Вучић је поновио да власт нема шта да крије, а нема ни различите приче за Србе са сјевера или за оне јужно од Ибра.

- Желимо да пошаљемо поруку да наша снага није у томе што желимо да примењујемо силу и моћ, иако то можемо. Наша снага је у томе што желимо људе да убедимо да је ово једино могуће решење, једино што доноси другачију будућност за грађане Србије, једино које ће значити напредак за нашу земљу - рекао је Вучић новинарима на војном аеродрому у Батајници.

Нећемо, додао је, говорити “лаже и паралаже” већ оно што мислимо да је најбоље за Србију.

Према његовим ријечима, неке никада неће бити могуће убиједити, неки долазе са предрасудама, неки воде кампање и то преко медија које држава плаћа на Косову и Метохији и то се, како је рекао, допушта зато што се сматра да су аргументи на страни Владе.

Он је рекао да ће отићи на Косово и Метохију јер жели да разговара и са другим људима, да ће разговарати са свим одборницима општина са сјевера Косова, као и са предсједницима четири општине и начелником Косовско-митровичког округа, али да је у сваком случају народ тај који ће донијети крању одлуку.

- Идем 12. маја свакако на Косово и Метохију и уверен сам да ће народ после тога говорити на другачији начин...а ми ћемо оно што је важно за државу Србију да обавимо - навео је Вучић.

На питање да прокоментарише неке ставове који долазе из СПЦ и изјаве њених званичника, он је рекао да се и сам чудио многим стварима које је чуо.

Вучић је, наиме, објаснио да се чудио томе да је за црквене великодостојнике већи гријех штрајк глађу него педофилија и неким другим изјавама које су, како сматра, ишле до директног уплитања у партијску политику и промовисања партијских лидера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана