Вучић се састао са Путином, главна тема Косово

Танјуг
Вучић се састао са Путином, главна тема Косово

Пекинг - Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас прије подне у Пекингу са руским предсједником Владимиром Путином, а главна тема разговора је Косово и Метохија, како су обе стране најавиле прије сусрета.

Путин је на почетку састанка рекао да је задовољан економском сарадњом двије земље, те да му је драго да могу да разговарају о билатералним и регионалним питањима.

Састанку српског и руског лидера присуствовали су и шеф руске дипломатије Сегреј Лавров, као и српски министри, чланови делегације која борави на форуму Појас и пут у Пекингу.

Српски предсједник честитао је Путину, обраћајући му се на руском језику, велики православни празник, Васкрс.

Састанком са путином Вучић ће заокружити консултације са партнерима и пријатељима Србије уочи састанка у Берлину, наредног понедјељка, послије којег ће, како је рекао, донијети важне одлуке о изборима у Србији и позицији и мерама у одговор на низ једностраних, дискриминишућих потеза Приштине.

Вучић је јуче у Пекингу разговарао и са кинеским предсједником Си Ђинпингом, који је потврдио подршку своје земље територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Предсједник Србије у понедјељак ће присуствовати састанку у Берлину, на позив канцеларке Ангеле Меркел и француског предсједника Емануела Макрона.

Вучић је рекао да од тог састанка не очекује ништа, да није оптимиста, али и да ће, послије више негативних сигнала, бити интересантно чути да ли Њемачка и Француска желе Србију у ЕУ или не.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана