Vučić proglasio pobjedu, DSS-Dveri u parlamentu

Srna
Vučić proglasio pobjedu, DSS-Dveri u parlamentu

Beograd - Predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić proglasio je večeras pobjedu svoje stranke na ponovljenim izborima na 15 biračkih mjesta za parlament Srbije.

Vučić je naveo da je od opozicionih stranaka najviše glasova dobila lista DSS-Dveri, pošto su je podržale i druge opozicione liste, tako da će preći cenzus sa 5,01 osvojenih glasova.


On je rekao da je lista predvođena SNS-om osvojila 56 odsto glasova, što je više nego na izborima prije 10 dana.

Vučić, koji je i premijer Srbije, rekao je da će u narednim danima pisati program i plan rada buduće vlade i da će se u predstojećem periodu baviti sastavom vlade, ali da sa onima koji su bili bezobzirni ne želi da ima ništa.

On je rekao da su rezultati na ponovljenim izborima, gdje je na pojedinim mjestima SNS premašio i 75 odsto podrške, pokazali koliko su bile besmislena hajka i mržnja opozicionih stranaka.

Vučić je zahvalio narodu Srbije što je pokazao da cijeni čast, poštenje, rezultate i rad i da laž i haranga ne mogu pobijediti.

On je istakao da je narod pokazao gdje želi da vidi Srbiju i dodao da opozicione stranke ni na jednom mjestu nisu pobijedile SNS.

Vučić je rekao da pred Srbijom ostaju veliki i važni zadaci da ove godine rast BDP-a bude 2,5 odsto umjesto dva odsto, što će značiti veći standard, plate i penzije građana.

On je naglasio da želi da Srbija napreduje i da bude sve snažnija i da će čuvati stabilnost, što je ključna riječ, kao i stabilnost u regionu.

Vučić je rekao da će biti nastavljen put ka EU, ali i da će Srbija nastaviti da čuva dobre odnose sa Rusijom.

On je naveo i da je SPS na ponovljenim izborima dobio između 8,5 i 9,5 odsto glasova.

DSS je objavio na "Tviteru" da je prešao cenzus. DSS-Dveri tvrde da su prešle cenzus pošto su nakon 11 obrađenih mjesta dobili 22 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana