Вучић прогласио побједу, ДСС-Двери у парламенту

Срна
Вучић прогласио побједу, ДСС-Двери у парламенту

Београд - Предсједник Српске напредне странке /СНС/ Александар Вучић прогласио је вечерас побједу своје странке на поновљеним изборима на 15 бирачких мјеста за парламент Србије.

Вучић је навео да је од опозиционих странака највише гласова добила листа ДСС-Двери, пошто су је подржале и друге опозиционе листе, тако да ће прећи цензус са 5,01 освојених гласова.


Он је рекао да је листа предвођена СНС-ом освојила 56 одсто гласова, што је више него на изборима прије 10 дана.

Вучић, који је и премијер Србије, рекао је да ће у наредним данима писати програм и план рада будуће владе и да ће се у предстојећем периоду бавити саставом владе, али да са онима који су били безобзирни не жели да има ништа.

Он је рекао да су резултати на поновљеним изборима, гдје је на појединим мјестима СНС премашио и 75 одсто подршке, показали колико су биле бесмислена хајка и мржња опозиционих странака.

Вучић је захвалио народу Србије што је показао да цијени част, поштење, резултате и рад и да лаж и харанга не могу побиједити.

Он је истакао да је народ показао гдје жели да види Србију и додао да опозиционе странке ни на једном мјесту нису побиједиле СНС.

Вучић је рекао да пред Србијом остају велики и важни задаци да ове године раст БДП-а буде 2,5 одсто умјесто два одсто, што ће значити већи стандард, плате и пензије грађана.

Он је нагласио да жели да Србија напредује и да буде све снажнија и да ће чувати стабилност, што је кључна ријеч, као и стабилност у региону.

Вучић је рекао да ће бити настављен пут ка ЕУ, али и да ће Србија наставити да чува добре односе са Русијом.

Он је навео и да је СПС на поновљеним изборима добио између 8,5 и 9,5 одсто гласова.

ДСС је објавио на "Твитеру" да је прешао цензус. ДСС-Двери тврде да су прешле цензус пошто су након 11 обрађених мјеста добили 22 одсто гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана