Вучић припрема чистку у СНС-у

Глас Српске
Вучић припрема чистку у СНС-у

Београд - Промјене у руководству владајуће Српске напредне странке, које је лидер Александар Вучић најавио, између осталог, значе и већи број "младих лавова" при врху СНС-а.

 

То је за српске медије потврдио извор из врха СНС-а подсјећајући да је Вучић на обиљежавању десетог рођендана странке у Краљеву затражио од чланства подршку за одржавање ванредне сједнице Скупштине СНС-а идуће године, на којој би било бирано ново руководство.

- Они који нису поштено радили свој посао биће смењени на следећој седници Скупштине странке и уступиће место новим људима који ће умети да бране интересе странке и Србије. Тражим подршку и за подмлађивање странке како би људи који до сада нису били на функцијама добили прилику да покажу шта знају и да наставе у још јачем ритму - рекао је Вучић.

Додао је да су се неки у СНС-у уморили, неки морају да буду и замијењени, а неки нису одговорили изазову тешког времена.

- Спреман сам да сваки дан посветим будућности Србије, али то тражим и од чланова СНС-а. Да се борите за будућност и да не кукате - казао је Вучић.

Вучић је, како открива извор СНС-а, тим ријечима мислио на "сваког помало" унутар СНС-а, како на оне у Немањиној 11, тако и на важним позицијама у другим институцијама.

- Велики део критика односи се на кадрове који су тренутно у министарским фотељама, отуд и недавна изјава да би бар троје министара хтело да дође на чело БИА. Свестан је да је доста оних са великим амбицијама. Много је и оних који би по сваку цену да уђу у Немањину 11, који повлаче свакакве потезе и тако штете СНС-у. Све то отвара врата за долазак младих лавова у врх СНС-а, а једино Вучић зна кога има на уму пошто прати ко, шта и како ради - напомиње извор из СНС-а.

Он каже да се добар дио критике односи и на понашање локалног руководства, али и на њихову погрешну перцепцију да врх странке није упознат са поступцима који штете угледу странке. Није искључено и да Нови џипови

Извор из врха СНС-а каже да је некима унутар странке присјело када је Александар Вучић на посљедњој сједници Главног одбора критиковао чланове који су купили џипове откако су у странци.

- То су они који се позивају на Вучићево име и СНС зарад својих личних интереса не би ли увећавали своје богатство. Било је проблема са лошим радом руководства у Ужицу, Пожеги, Лајковцу, Пожаревцу, Босилеграду и Брусу - каже извор.

"освјежење" странке буде и долазак премијерке Ане Брнабић у СНС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана