Vučić po Lavrovu šalje Putinu pismo

Vučić po Lavrovu šalje Putinu pismo 21.02.2018 12:59 | Tanjug

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće večeras ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu pismo za predsjednika Rusije Vladimira Putina kojim šefa ruske države poziva da posjeti Srbiju, ekskluzivno saznaje Tanjug.

Vučić je u pismu Putinu izrazio zadovoljstvo povodom obilježavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije, napominjući da će ovaj znajačajn jubilej, koji se navršava 23. februara, biti zajednički obilježen nizom manifestacija u obje zemlje.

"Tokom ovog dugog i često turbulentnog vremenskog perioda, ali i vekovima pre toga, srpski i ruski narod težili su da uspostave čvrste duhovne, kulturne i ekonomske veze, zbog čega ih mi sada sa ponosom smatramo iskreno prijateljskim", stoji u pismu u koje je Tanjug imao uvid.

Predsjednik Srbije je u pismu naveo da su se Srbija i Rusija, u različitim istorijskim okolnostima i izazovima, uvek na istoj strani, borili da osnovne vrijednosti i vrline, koje zajednički njegujemo, prevagnu nad politikama koje su prijietile slobodi i nezavisnosti mnogih naroda u Evropi i svijetu, hrabro i nesebično podnoseći najveću žrtvu.

Srbija i Rusija, poručuje Vučić u pismu, danas imaju svjetlu tradiciju saradnje, razumijevanja i uzajamne podrške.

Temelji ovih stožera nalaze se u bogatoj zaostavštini naših predaka, ali i u nespornoj opređeljenosti sadašnjih generacija za nastavak predanog rada na dodatnom razvoju odnosa u svim sferama, na način koji dolikuje prijateljstvu i bliskosti naših naroda, istakao je u pismu Vučić.

Predsjednik Vučić je, u pismu predsjedniku Putinu, naglasio da je uvjeren da ćemo ukupne odnose naših zemalja i strateško partnerstvo nastaviti da osnažujemo i unapređujemo.

O tome, kako je podsjetio, svjjedoči i Vučićeva nedavna poseta Moskvi, kao i veoma sadržajni razgovori koje su vodili u cilju unapređenja svih vidova saradnje, posebno na ekonomskom planu.

Predsjednik Vučić u pismu ističe da su upravo Putinova inicijativa, zalaganje, mudra politika i briga za dobrobit srpskog naroda dali nemjerljiv doprinos jačanju odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

"Poštovani Vladimire Vladimiroviču, budući da konstruktivni razgovori koje vodim sa Vama daju specifičan pečat kvalitetu naših ukupnih odnosa, sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivam u zvaničnu posetu Srbiji, gde ste uvek rado viđen gost i prijatelj", stoji u pismo.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica