Вучић објавио побjеду са више до два милиона гласова

Танјуг
Вучић објавио побjеду са више до два милиона гласова

Београд - Предсjеднички кандидат Александар Вучић објавио је вечерас побjеду на предсjедничким изборима, наводећи да је за њега гласало више од два милиона гласова.


"Веома сам поносан на чињеницу да смо добили огромно поверење и од три милиона и 700 хиљада људи, коначна процена је да смо добили око два милиона и 35.000 гласова", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у сjедишту странке, у првом обраћању по затварању биралишта у сjедишту странке, око 22.30.


Он је истакао да је добио 12 одсто, односно око 430.000 гласова више него сви други кандидати заједно.

Вучић је рекао да је поносан на чињеницу да је добио огроман број гласова у условима који су били све, само не лаки.

"За нас је ово важан дан и важно је да се показало у ком смеру Србија жели да иде, важно да је победа чиста као суза, да није мала разлика", рекао је Вучић.

Он је захвалио свим грађанима Србији, наводећи да је већински побjедио и у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и у мjестима гдjе већински живе Мађари.

"Посебно хвала Коцељеви, Дољевцу, Жагубици, свуда је преко 80 одсто гласова за нас", рекао је Вучић.

Вучић је казао да је поносан на чињеницу да је добио огромно повjерење грађана Србије, да је од 3,7 милиона људи који су изашли на биралишта освојио око 2.035.000 гласова.

„Обрадили смо узорак од 92 одсто, као и 81 одсто бирачких места, тако да је предност још већа", указао је он.

Вучић је пренио да је другопласирани Саша Јанковић са 591. 000 гласова, односно 16,2 одсто, а трећи Лука Максимовић са 340. 000 и 9,4 одсто гласова.

Затим, како је додао, слиједи Вук Јеремић са 5,7 одсто или 205.000 гласова и Војислав Шешељ са 4,5 одсто и 160.000 гласова.

Слиједе Бошко Обрадовић и неважећи листићи са 81. 000, односно 74. 000 гласова, док су остали добили мањи број гласова.

„Још немамо гласове са Косова и Метохије где очекујемо више од 75 одсто гласова. Захвалан сам народу и грађанима српске националности на Косову и остале националности који су нас подржали", рекао је Вучић.

Вучић: Нова влада у наредна два мјесеца

Премијер и изабрани предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће нова влада бити формирана у наредна два мјесеца.

"Влада ће бити формирана у наредна два месеца, два месеца и који дан", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у седишту странке, у првом обраћању после избора, на којем је објавио победу.

Вучић побиједио у Бањалуци

Кандидат за предсједника Србије Александар Вучић освојио је на бирачком мјесту у Генералном конзулату Србије у Бањалуци 451 глас од укупно важећих 655, рекао је Срни предсједник бирачког одбора Радослав Илић. Илић је рекао да је Саша Јанковић освојио 72 гласа, Војислав Шешељ 49, Вук Јеремић 34, Лука Максимовић - Љубиша Прелетачевић Бели 23, а Бошко Обрадовић 11, док су остали кандидати освојили мање од десет гласова.

Право гласа искористило је 656 бирача, што је 90,85 одсто од регистрованих 721 бирача.

Илић је рекао да је био један неважећи листић и да током данашњег гласања није било проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана