Vučić o presudi Miškoviću: Evo nek tajkuni vode državu

Vučić o presudi Miškoviću: Evo nek tajkuni vode državu 28.09.2017 09:48 | Tanjug

Beograd - Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno, kaže predsjednik Vučić nakon oslobađajuće presude Miroslavu Miškoviću.

Vučić je to rekao za "Novosti", poslije odluke Apelacionog suda koji je Miroslava Miškovica pravosnažno oslobodio optužbi da je oštetio putarska preduzeća izvlačeći novac iz njih.

Osim toga, Miškoviću će suđenje za utaju poreza biti ponovljeno.

Istovremeno, Apelacioni sud je potvrdio i oslobađajuće presude za sina vlasnika "Delta holdinga" Marka Miškovica i Mila Đuraškovica, koji su takođe bili optuženi za ispumpavanje novca iz putarskih firmi. I njima se ponovo biti suđeno za utaju poreza.

U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je sudsko vijeće ovu odluku donijelo jednoglasno.

Osim toga, u obrazloženju se navodi da prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a "oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivrečni".

Vlasnik "Delta holdinga" osuđen je u junu 2016. prvostepenom presudom Specijalnog suda na pet godina zatvora i osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku u utaji oko tri miliona evra poreza.

Marko Mišković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće "Mera invest" plati porez od oko 320,3 miliona dinara.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica