Вучић и Путин: Србија најважнија земља на Балкану и Европи за Руску Федерацију

Танјуг
Вучић и Путин: Србија најважнија земља на Балкану и Европи за Руску Федерацију

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић и руски предсједник Владимир Путин разговарали су данас телефоном, а шеф руске државе је, у дугом и садржајном разговору, истакао да је Србија најважнија земља на Балкану и у Европи за Руску Федерацију.

То је рекао предсједник Вучић за Прву тв и прени да је шеф руске државе рекао да ће Русија предузети одређене акције у Уједињеним нацијама, ЕОБС-у и у другим међународним институцијама поводом, како је истакао, недопустивих догађаја у Косовској Митровици.

Предсједник Вучић је рекао да је Путин показао "до сада највиши степен подршке".

Путин је осудио напад на Марка урића, напад, како је рекао, "албанских силника" на сјевер Косова и брутално пребијање људи, пренио је Вучић.

Путин: Са Вучићем о провокацијама на КиМ

Руски предсједник Владимир Путин разговарао је данас телефоном са предсједником Србије Александром Вучићем о Косову и Метохији, а у контексту провокације приштинских власти, од прије два дана, уперене против директора Канцеларије за КиМ Марка урића, саопштио је Кремљ.

Са руске стране изражена је одлучна осуда таквих поступака, који представљају кршење резолуције Савјета безбједности УН 1244, наводи се у саопштењу Кремља.

Истакнуто је да у основи регулисања косовског проблема мора бити неприкосновено спровођење те резолуције.

Два лидера су разговарала и о руско-српском стратешком партнерству. Предсједник Вучић изразио је саучешће поводом трагедије у Кемерову.

Вучић је, такође, честитао Путину на побједи на предсједничким изборима. У саопштењу се наводи да се разговор одиграо на иницијативу српске стране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана