Вучић и Ли и о Валтеру и Ђоковићу

Танјуг
Вучић и Ли и о Валтеру и Ђоковићу

Београд - Премијер Александар Вучић изјавио је да је Србија поносна на то како глумац Велимир Бата Живојиновић и тенисер Новак Ђоковић представљају земљу у Кини.

Вучић је на конференцији за новинаре са кинскеским премијером Ли Кећијаногом на питање како коментарише то да што су Живојиновић и Ђоковић најпознатије личности из Србије и да се на њихово помињање одмах зна да је ријеч о Србији прокоментарисао да је веома поносан на ту чињеницу.

Како је додао, његова жеља је да када се чује ријеч Србија грађани Кине знају да је ријеч о пријатељској земљи која води озбиљну и мирољубиву политику и да могу да кажу да је то слободна, самостална земља која сама доноси своје одлуке.

Он је примјетио да и Ђоковићу веома прија амбијент у Кини што, како је рекао, потврђује и чињеница да баш на турнирима у тој земљи није изгубио ниједан меч.

"Мислим да није изгубио ниједан меч или скоро ниједан, али министри у мојој влади се уопште не разумију у спорт и не могу сад то да провјерим", уз осмијех је додао Вучић.

Кинески премијер је на то додао да је у Кини позната и српска ракија лоза за коју је чуо да је све боља што је старија.

"Тако је и са пријатељством Србије и Кине" закључио је Ли.

Премијер Александар Вучић захвалио се премијеру Кине Ли Кећијангу због тога што Кина поштује политику и европски пут Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана