Vučić i Čepurin: Zastoj u kosovskom dijalogu biće prevaziđen samo ukidanjem taksa

Srna
Vučić i Čepurin: Zastoj u kosovskom dijalogu biće prevaziđen samo ukidanjem taksa

BEOGRAD - Srbija će uvijek biti opredijeljena za mir i stabilnost i tako djelovati i u budućnosti, ali smatra da sadašnji zastoj u dijalogu Beograda i Prištine može da bude prevaziđen samo kada prištinske vlasti ukinu nerazumne takse, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

Dvojica sagovornika razgovarala su o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine, kao i o saradnji u oblasti energetike i obezbjeđivanju stabilnog snabdijevanja Srbije gasom.

Sagovornici su ocijenili da je posjeta predsjednika Rusije Vladimira Putina bila veoma uspješna i od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje dvije zemlje, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić je rekao da je Putinova posjeta velika čast za Srbiju, kao i za njega lično, a njihov petnaesti susret potvrdio je postojeće međusobno poštovanje i razumijevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

Oni su razmotrili rezultate posjete, koja je, kako je rekao Čepurin, ostavila trag u zajedničkoj istoriji, kao i konkretne korake za realizovanje dogovora i sporazuma potpisanih u Beogradu.

Čepurin je zahvalio Vučiću za toplo gostoprimstvo zbog kojeg je, kako je rekao, posjeta predsjednika Putina imala dušu.

On je istakao visok nivo odnosa Srbije i Rusije i rekao da su pokazane želja i namjera Moskve da radi na daljem produbljivanju saradnje dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana