Вучић: Звиздић би можда желио да ни Српска не буде уставно регулисана

Срна
Вучић: Звиздић би можда желио да ни Српска не буде уставно регулисана

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да уставно-правна регулација Републике Српске није ни слична Рашко-полимској области или Санџаку, како је називају Бошњаци.

Коментаришући изјаву предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића да поштује Србију, али највише воли Санџак, те да то говори поводом изјаве Вучића да поштује БиХ, али да воли Републику Српску, предсједник Србије је на конференцији за новинаре у Београду истакао да Рашко-полимска област није ентитет у Србији.

Према његовим ријечима, не постоји ниједан међународно-правни уговор који то регулише на такав начин, а Република Српска јесте /ентитет/ и било би добро да је господин Звиздић примијети.

"Тиме господин Звиздић можда шаље другу поруку да би желео да ни Република Српска не буде уставно-правно регулисана на начин на који није ни област о којој је говорио. То не би била добра порука", оцијенио је Вучић.

Он је истакао да "зна шта и кога /Звиздић/ највише воли" и поручио му да ту своју љубав искаже тиме што ће градити "вртиће и школе у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и где год желе и дају им име БиХ", као што то чини Србија "на територији БиХ".

Вучић је истакао да би посебно људи у БиХ требало да буду осјетљиви на "прављење уставно-правних једнакости гдје их нема, због међународно-правног уговора какав је Дејтонски споразум", као и "пажљивији у изјавама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана