Vučić: Vreme smrti je prošlo

Tanjug
Vučić: Vreme smrti je prošlo

​Varvarin - Nacionalne i državne interese Srbije braniću snažnije i jače, nego oni što mi drže pridike, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

On je ukazao da je neophodno da razumemo svoju istorijsku odgovornost.

To što Albancima ili nekim drugima ne odgovara jakim riječima, ne znači, rekao je, našu slabost.

“Ne znači da ćemo nekome da prepuštamo nešto od naših nacionalnih interesa. Svi ti koji se busaju u prsa ili jesu već dali sve ili bi dali drugima što je naše”, rekao je Vučić i poručio: “Ja ću da brinem, ne brinite, o našem narodu na Kosovu i Metohiji, ali neću da obećavam sve, jer su drugi obećavali a odavno sve izgubili. Štitićemo naš narod, ali dajte da razmišljamo o životu”.

On je to rekao u razgovoru sa građanima u Varvarinu, u čijoj blizini je Velika Drenova Dobrice Ćosića, autora trilogije “Vreme smrti”, uz poruku da želi da veruje da je “vreme smrti prošlo, a vreme života naše dece došlo”.

“Za nas najvažnije da se posvectimo budućnosti, razmišljamo o radu. Nemojte da brinete, kao što sam to činio u duelu sa Tačijem čvršće, snažnije i jače braniću interese Srbije nego oni što mi drže pridike, jer volim Srbiju i naš narod”, kazao je on.

Podsjetio je da su se, iz Srbije, dok smo pričali o ratovima 1990-tih, ljudi iseljavali, te da se Srbija mora štititi većim natalitetom.

“Ne možemo da opstanemo ako ne budemo imali više dece u budućosti. Svuda u Rasinskom okrugu mnogo je više umrlih nego rođenih”, ukazao je Vučić u obraćanju građanima ispred Osnovne škole “Jovan Kursula”.

On je u tom mjestu obišao Osnovnu školu “Jovan Kursula” i Srednju školu Varvarin koje se nalaze u istoj zgradi, koja je nedavno nadograđena, čime je objekat dobio dodatnih 1.000 kvadrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana