Вучић: Време смрти је прошло

Танјуг
Вучић: Време смрти је прошло

​Варварин - Националне и државне интересе Србије бранићу снажније и јаче, него они што ми држе придике, поручио је председник Александар Вучић.

Он је указао да је неопходно да разумемо своју историјску одговорност.

То што Албанцима или неким другима не одговара јаким ријечима, не значи, рекао је, нашу слабост.

“Не значи да ћемо некоме да препуштамо нешто од наших националних интереса. Сви ти који се бусају у прса или јесу већ дали све или би дали другима што је наше”, рекао је Вучић и поручио: “Ја ћу да бринем, не брините, о нашем народу на Косову и Метохији, али нећу да обећавам све, јер су други обећавали а одавно све изгубили. Штитићемо наш народ, али дајте да размишљамо о животу”.

Он је то рекао у разговору са грађанима у Варварину, у чијој близини је Велика Дренова Добрице Ћосића, аутора трилогије “Време смрти”, уз поруку да жели да верује да је “време смрти прошло, а време живота наше деце дошло”.

“За нас најважније да се посвецтимо будућности, размишљамо о раду. Немојте да бринете, као што сам то чинио у дуелу са Тачијем чвршће, снажније и јаче бранићу интересе Србије него они што ми држе придике, јер волим Србију и наш народ”, казао је он.

Подсјетио је да су се, из Србије, док смо причали о ратовима 1990-тих, људи исељавали, те да се Србија мора штитити већим наталитетом.

“Не можемо да опстанемо ако не будемо имали више деце у будућости. Свуда у Расинском округу много је више умрлих него рођених”, указао је Вучић у обраћању грађанима испред Основне школе “Јован Курсула”.

Он је у том мјесту обишао Основну школу “Јован Курсула” и Средњу школу Варварин које се налазе у истој згради, која је недавно надограђена, чиме је објекат добио додатних 1.000 квадрата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана