Vučić: Vijest da neće biti ukinute takse loša za cijeli region

Srna
Vučić: Vijest da neće biti ukinute takse loša za cijeli region

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas u Davosu da je izjava /premijera samoproglašenog Kosova/ Ramuša Haradinaja da Priština neće ukinuti takse na robu iz centralne Srbije loša vijest, ne samo za Srbiju, već i za cijeli region.

Vučić, koji učestvuje na biznis forumu u Davosu, rekao je novinarima da Srbija na to ne može da odgovori drugačije osim da nastavi sa molbama da te takse ukinu.

“Do tada, nemamo o čemu da razgovaramo. Kako da razgovaramo o nečemu dok nam je neko, ko kaže da želi sporazum, uveo takve anticivilizacijske mere. Nažalost, osim nekih dobrih vesti koje smo danas ovde imali, to je loša vest, loš signal, ne samo za Srbiju, već i za ceo region”, istakao je Vučić.

Haradinajev stav, kako kaže Vučić, govori ne samo o odnosu Prištine, već i drugih faktora u svijetu, prenijeli su beogradski mediji.

“Dovoljno smo snažni da možemo da podižemo sami svoju ekonomiju, bez obzira što će ovo imati loš uticaj na nas. Ne daj Bože da smo mi uveli takve mere, zamislite šta bi bilo svuda u svetu”, rekao je on.

Vučić je zahvalio svima iz svijeta koji su makar formalno rekli da treba da budu ukinute takse i što nisu rekli da su krive, uobičajeno do sada, obe strane.

On je najavio da će Srbija nastaviti da snabdijeva svoj narod na Kosovu i Metohiji, bez obzira na teškoće.

“Nama ostaje samo da se borimo, da radimo, budemo još vredniji i zaradimo za naš narod još više”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana